Zdjęcie znalazłam na tej stronie.
3-4 garście młodych liści sałat np.: rukola, rzymska, lodowa, dębowa, masłowa, młody szpinak, roszponka
garść pokrojonych orzechów włoskich lub pekanów
3- 4 łyżki posiekanej rzeżuchy
só morska
świeżo zmielony kolorowy pieprz
Dressing:
sok z połówki cytryny
skórka otarta z połowy cytryny
3 łyżki olivy extra vergine
ząbek czosnku
Wykonanie:
Liscie sałaty myjemy i osuszamy. Wieksze rozrywamy na mniejsze kawałki. Przygotowujemy dressing. Olive dokładnie mieszamy z sokiem z cytryny. Dodajemy ząbek czosnku przecisniety przez praskę oraz skórkę z cytryny. Doprawiamy solą i pieprzem. Polewamy dressingiem sałatę, posypujemy rzeżuchą i orzechami. I gotowe.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz