Składniki na 2 porcje (z moimi zmianami):
2-3 filety rybne
200g pieczarek
1 duża cebula
1 łyżka masła
2 łyżki śmietany 18%
kawałek żółtego sera startego na tarce
przyprawy: pieprz, sól, curry
Wykonanie:
Filety opruszamy solą, pieprzem i sporą ilością curry. Układamy rybę w wysmarowanym masłem naczyniu żaroodpornym. Wstawiamy do nagrzanego do 200 st C piekarnika. W czasie, gdy rybka się piecze przygotowujemy sos. Cebulę i pieczarki kroimy w kostkę. Podsmażamy na łyżce masła, aż cebula się zeszkli. Solimy by pieczarki puściły wodę. Dodajemy śmietanę i chwilę gotujemy. Doprawiamy pieprzem. Na upieczone filety wylewamy sos i posypujemy startym serem. Podkręcamy temperaturę do 250 st C. Zapiekamy rybę do momentu aż ser się dobrze rozpuści i zrumieni.


Brak komentarzy:
Prześlij komentarz